Authentieke Italiaanse gerechten
Laten we eens kijken naar wat er eigenlijk op een
traditioneel Italiaans menu staat.
Pizza is waarschijnlijk een van de bekendste gerechten.
Maar het is belangrijk op te merken dat naast de authentieke Italiaanse pizza, zoals de beroemde pizza margherita met tomatensaus, mozzarella en basilicum, er veel variatie is.
Tegenwoordig vind je zelfs pizza’s met ongebruikelijke toppings zoals ananas, frietjes of nacho’s…
Naast de diverse pizza’s heeft de mediterrane keuken ook een uitgebreid aanbod van pastagerechten.
In feite is pasta in Italië een primi piatti, ofwel de eerste gang na het voorgerecht.
Hierna volgt meestal een gerecht met vlees of vis.
Toch worden pastagerechten buiten Italië vaak als hoofdgerechten beschouwd, vooral vanwege hun immense populariteit.
Hier zijn enkele voorbeelden van typische Italiaanse pastagerechten:
• Spaghetti Carbonara is gemaakt met spaghetti, buikspek (pancetta) of wangspek (guanciale), kaas (pecorino), ei en zwarte peper. Hoewel soms room wordt toegevoegd, is dat geen authentiek ingrediënt in dit gerecht.
• Penne all’Arrabbiata is een pittig penne-gerecht met uien, knoflook, peper, tomaten en tomatenpassata, parmezaan en zout. Maar de echte kick komt van de chilipeper, waarvan de hoeveelheid de mate van pittigheid bepaalt. Hoewel het soms met vlees wordt bereid, is het oorspronkelijk een vegetarisch recept.
• Spaghetti Bolognese is een welbekend gerecht, gemaakt met pasta en een smakelijke vleessaus. In Italië staat het bekend als Ragú alla Bolognese, en vaak wordt tagliatelle gebruikt in plaats van spaghetti.
• Pasta alla Norma is een vegetarisch gerecht bereid met linguine, aubergine, kappertjes en aromatische kruiden. Bovendien voegen chilivlokken een pittige smaak toe aan het gerecht.
De Italiaanse keuken is ongelooflijk divers en kan niet in slechts enkele zinnen worden samengevat.
Wanneer u uw gasten wilt verwennen met een heerlijk Italiaans menu, vraag dan de catering in Amsterdam naar het Italiaanse menu of kijk op de website.