5 Tips voor catering bij je thuis of op locatie naar wens

feb 24, 2023

Organiseer jij een tuinfeest, kinderverjaardag, borrel, BBQ, walking dinner of iets anders gezelligs?Leestijd: 4 minuten

Wil je een feestje organiseren, zoals een tuinfeest, een kinderverjaardag, een borrel, BBQ, walking dinner of iets anders gezelligs? Wat het idee ook is, een feestje is altijd een goed idee! Heb je geen idee waar je moet beginnen? We helpen je graag op weg naar een geslaagd feestje met deze 5 tips voor catering bij je thuis of op locatie naar wens. Let the party begin!

 

1. Speciaal doel of thema

Kies voor een speciaal doel of thema om je feestje te vieren. Dat geeft altijd extra sfeer en beleving. Wat dacht je bijvoorbeeld van een:

 • Gezellig aangeklede zomerse BBQ
 • Ontbijtsessie met collega’s
 • Spaanse tapasavond
 • Engelse High Tea
 • Uitgebreide High Wine met vrienden
 • Galadiner
 • Of iets anders leuks?

Pas de catering daar op aan en het gevoel en de smaakpapillen komen volledig tot zijn recht. Zorg ook dat de uitnodigingen voorzien zijn van het thema en geef eventueel een dresscode door.

 

2. Lekkere hapjes

Hoe fijn is het als je zelf niet hoeft te bedenken welke hapjes je wilt (laten) serveren aan de gasten? Welke boodschappen je daar precies voor nodig hebt en waar je het allemaal kunt kopen? Geef het verzinnen en het maken van lekkere hapjes uit handen, dan heb je zelf je handen vrij om andere dingen te regelen. En je bent gelijk verzekerd van heerlijke en smaakvolle hapjes zonder gedoe. Want een cateraar weet precies welke smaken met elkaar matchen en wat lekker is om te serveren. Bij Hapjes aan Huis kun je kiezen uit:

 

 

3. Drankje doen?

Niet alleen de heerlijke hapjes, salades en maaltijden maken een feestje helemaal compleet, ook dranken bestellen behoort tot d emogelijkheden en mogen absoluut niet vergeten! Bedenk of je alleen frisdranken nodig hebt of ook wijn, bier en andere dranken. Dit kun je zelf regelen, maar ook perfect uit handen geven bij de cateraar. Geef je wensen en ideeën door en zij regelen de rest. Zo zit je zelf ook niet te rommelen om alle drankjes (op tijd) koud te krijgen. Je kunt zelfs glazen huren, zodat je verzekerd bent van voldoende glazen. En als kers op de taart kun je na afloop van de party alle vuile glazen meegeven aan de cateraar. Dus dan heb je de volgende dag ook geen vervelende afterparty! 😉

 

4. Huur een tent

Heb je alle ruimte en wil je graag een tuinfeest organiseren? Superleuk! Zeker op je eigen grond. Waar moet je beginnen? Dat is niet zo moeilijk. Huur een tent en een aantal statafels. Hiermee weet je zeker dat als er een buitje op komst is, je niet direct hoeft te stressen of alles en iedereen wel droog blijft. In Nederland weet je het immers maar nooit. Een tent huren is gemakkelijk, het ziet er feestelijk uit en het wordt zelfs voor je opgezet. Zo heb je er zelf weinig mee te doen en kun je je volledig op de rest van de voorbereidingen richten. Ideaal!

 

5. Voordelen van een cateraar

We hebben de nodige voordelen bespeurd door het inhuren van een cateraar. Met catering aan huis profiteer je van de volgende voordelen:

 1. Je hoeft zelf niet aan de verzorging van de gasten te denken.
 2. Alles hapjes en drankjes worden bereid en eventueel geserveerd door de cateraar.
 3. Servies en glazen kun je ook laten verzorgen.
 4. Cateraar kan rekening houden met speciale eet- en dieetwensen van gasten.
 5. Je weet wat de kosten zullen zijn wanneer je een vaste prijsafspraak maakt.
 6. Je weet dat je altijd lekkere hapjes en drankjes hebt om de gasten mee te voorzien.
 7. Een cateraar ontzorgt je volledig, zodat jij en je gasten volop kunnen genieten.

 

Geniet en maak samen met de gasten mooie herinneringen met deze 5 tips!

Bekijk ook onze laatste berichten

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.